Trailertje Dirkjan Heerst!

woensdag 28 april 2010

Dirkjan Heerst!

De kreet "Dirkjan Heerst" werd in 2004 voor het eerst aangetroffen op de deur van het damestoilet van het Stedelijk Jongerencentrum Wageningen. Sindsdien heeft de leus een opmars gemaakt, eerst via de toiletten van andere jongerencentra en later via blogs en forums op internet.

Het is zo'n alledaagse kreet geworden dat we 'm kunnen horen bij de groenteboer, op het sportveld en bij de pinautomaat. Het succes van“Dirkjan Heerst” is zo groot geworden dat deze woorden niet eens meer verwijzen naar de bebrilde, altijd in streepjestrui gehulde nerd uit de strip van Mark Retera.
Mooves echter, brengt de kreet nu terug tot de essentie; Dirkjan gaat heersen, en wel over alles.
"Dirkjan heerst" is één van de vier geselecteerde films uit de “Competitie Ultrakorte Animatie”.

In de 70 zalen van de Pathé bioscopen zal dit najaar te zien zijn hoe Dirkjan niets minder dan wereldleider wordt. In dit bijna 2 minuten durende epos volgen we zijn opmars tot dictator. Zal Dirkjan veel obstakels op zijn pad vinden? Waar komt zijn machtshonger zo plotseling vandaan? En vooral: wat is zijn Grote Plan?

Een film over populariteit versus populisme, de opkomst en ondergang van de oude wereld en de nieuwe media en niet te vergeten met een glansrijke bijrol voor Dirkjans vaalbruine hond Bello.

Producent Mooves beoogt met deze film haar stempel te drukken op het politieke en culturele landschap in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dirkjan - Het Elixer